LCG

TOMASKYRKAN

Life Change Group

Tillsammans med Söndagsfika och cellgruppsamlingar är LCG skelettet i vår gemenskap. Frågorna ligger här på hemsidan för att de ska vara lättåtkomliga när man träffas i gruppen.

OM LCG

Ni träffas två till tre personer, helst varje vecka. Män träffas för sig och kvinnor för sig. Efter kanske tre månader bjuder ni in ytterligare någon. När ni är fyra i gruppen är det dags att dela gruppen, så att ni blir två par som träffas. Efter ett tag kan ni bjuda in nya igen. I gruppen gör ni en gemensam överenskommelse av att det som sägs i gruppen stannar i gruppen. Det är en naturlig följd av förlåtelsen.

Tre uppgifter för dem som deltar I en Life Change Group (livsförändrande grupp)

1. När ni möts berättar varje person för de andra om handlingar ni har gjort. Både sådant som gläder Gud och sådant som bedrövar Gud (det sista är synd). Använd Life Change-frågorna på bokmärket. Be för varandra och be om Guds förlåtelse för varje person.
  2. Varje person ska läsa eller lyssna till Bibeln varje dag under veckan. Gruppen beslutar tillsammans vilka kapitel eller böcker i Bibeln man har som målsättning att läsa. Ju fler desto bättre - försök med 20-30 kapitel. Om någon inte har lyckats slutföra veckans målsättning ska alla läsa samma avsnitt nästa vecka. Du är inte dålig för att du inte har uppnått målet. Det är normalt att ta 3-4 veckor för alla att uppnå målet. Om alla når målet varje vecka -  sätt ett högre mål.
  3. Gruppen ber för andra som behöver möta Jesus. Be tillsammans och be också mellan samlingarna.

Jak 5:16

Bekänn därför era synder för varandra, och be för varandra att ni skall bli botade.

1 Joh 1:9

Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss synderna och renar oss från all orättfärdighet.

FRÅGOR TILL VARANDRA

1. Har du gjort eller sagt som Jesus skulle ha gjort och sagt i de situationer du mött den här veckan
  2. Såg du Gud i din vardag denna vecka? Vad hände?
  3. Har du varit trogen med din tid och ägodelar den här veckan eller ville du ha något som någon annan har?
  4. Har du varit trevlig och hjälpsam mot andra den här veckan?
  5. Har du pratat illa om någon annan den här veckan?
  6. Har du använt eller gjort något som du vet att du inte bör göra den här veckan?
  7. Har du fortsatt att vara arg på någon och har du önskat att något dåligt skulle hända någon annan?
  8. Har du tittat på sexmaterial eller tänkt på att ha sex med någon du inte borde denna vecka?
  9. Har du varit trofast i dina nära relationer den gångna veckan?
  10. Har du avslutat läsningsmålet i Bibeln och lärt dig mer om Gud den här veckan?
  11. Har du bett för personerna på din lista den här veckan?
  12. Talar du sanning?

ENSKILD BÖN

Jag ber för följande personer att de ska komma till tro på och följa Jesus (anteckna gärna på papper eller i mobilen).

____________________________________________________________________________________________________________________________________

ENSKILD BIBELLÄSNING

Några frågor till hjälp för den personliga bibelläsningen:

1. Vad säjer mig detta om människor?
  2. Vad säjer mig detta om Gud?
  3. Vad säjer det mig om mig och mitt liv?
  4. Vem kan jag berätta detta för?

Bankgiro:

Korskyrkan i Borås 432-2079.

Märk med Tomaskyrkan

kontakt: